dijous, 5 de juny del 2014

El cactus de flors! (Cactus Euphorbia)

Euphorbia candelabrum és una espècie de cactus de flors que pertany a la família Euphorbiaceae.

Té un creixement que recorda un canelobre, un peu que a certa alçada es ramifica en braços laterals, que alhora a certa alçada es tornen a dividir en més braços llisos i lleugerament corbats fins a quedar completament verticals. I per això aquest gènere rep aquest nom.

 És un cactus endèmic de l’Àfrica oriental i la Vall del Rift. E. candelabrum és utilitzat a la medicina tradicinal Etíop: el làtex que allibera quan té una ferida es barreja amb mel i és un purgant contra la sífilis i mesclada amb altres plantes medicinals s’utilitza per a tractar els símptomes de la lepra.

 En aquest sentit aquesta planta té poc valor comercial, però si n’adquireix en jardineria. El seu creixement relativament ràpid, a més dels hàbitats on pot desenvolupar-se i els pocs requeriments hídrics i de qualsevol altre tipus de manteniment, la fa idònia pels jardins del clima mediterrani.
En zones prop de la costa, on les temperatues són més benignes que en d’altres llocs, podem observar exemplars de dimensions considerables, gairebé sempre a raser al costat d’una paret encarada al Sud.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada